Online vásárlási kisokos

Napvitorla Felszerelése és Rögzítése

2022.07.22 10:02
Napvitorla Felszerelése és Rögzítése

A napvitorla telepítésének megkezdése előtt nagyon fontos, hogy az alábbi tényezők figyelembevételével mérlegelje az napvitorla(k) számára legmegfelelőbb helyet, figyelembe véve a következőket: A napvitorla(k) mérete és a rögzítési pontnak szánt meglévő szerkezetek szilárdsága, rögzítőoszlopok beilleszthetősége, a grillsütők helye, nap mozgásának iránya, stb

Telepítési tippek

Mielőtt elkezdi

Van néhány fontos tényező, amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt elkezdi a napvitorla felszerelését. Lássuk!

 • A helyes rögzítési pontok meghatározása: Miután meghatározta az napvitorla(k) helyét, fontos meghatározni a legmegfelelőbb rögzítési pontokat a sarkokhoz. Néhány ilyen rögzítési pont már létezhet, pl. pergola/napozóterasz, nagy fa, kerítésoszlop vagy homlokzat.
 • Építési engedélyek: A telepítés előtt tájékozódjon a helyi hatóságoknál az esetleges vonatkozó építési előírásokról.
 • Rögzítő tartozékok kiválasztása: A rögzítési tartozékok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek segítenek rögzíteni a napvitorlát. Ezek a tartozékok könnyen beszerezhetők a szokásos barkácsáruházakban.

Napvitorla rögzítés a meglévő támasztékokhoz

Rögzítés a háztető oldalához, homlokzathoz

 • Ha az árnyékolóvitorlát egy tetőhomlokzathoz kívánja rögzíteni, erősen ajánlott olyan helyre rögzíteni ahol a gerendák vannak. Ha csak a deszkához rögzítjük könnyen kiszakadhat, egy nagyobb szél esetén. Ehhez tudunk vásárolni a barkácsboltban kampós csavarokat.

Fákhoz rögzítés

 • Javasoljuk, hogy az árnyékvitorlák fákhoz való rögzítését CSAK IDEIGLENES megoldásként végezze. A fa átmérője, amelyhez a vitorlát rögzíti, legalább 250 mm legyen, és vegye figyelembe, hogy a fa évente változik.

Rögzítés további támasztékokhoz

Napvitorla Tartóoszlopok

 • Ha oszlopok is szükségesek a vitorla rögzítéséhez, akkor kezelt puhafa használata javasolt de keményfa is használható. A helyi tűzép, vagy barkácsárúház segíthet Önnek a kiválasztásban. A tartóoszlopok hosszát a vitorla javasolt magasságának és a lábazat mélységének figyelembevételével kell kiszámítani.
 • A fémoszlopok is megfelelőek, és beszerezhetők a szokásos nagyobb barkácsárúházakban vagy a helyi vaskereskedésben. A fémoszlopok előre meghatározott hosszúságúra vághatók, és a vitorlához, illetve a környezethez találó színre festhetők.

Lábazat

 • Mérje meg a lábazati pozíciók középpontját, majd ásson 400x400 mm széles és 800 mm mély lyukakat. Öntsön 100 mm mélységű betont a lyuk aljára, hogy szilárd alátétet képezzen. Illessze be az oszlopokat, és a zsinórvonalak segítségével győződjön meg arról, hogy egy vonalban vannak. Ideiglenesen rögzítse az oszlopokat.

Betonozás

 • Keverje össze a betont a gyártó utasításai szerint. Ezek egyértelműen fel lesznek tüntetve a csomagon. Szállítója minden olyan speciális tanácsot tud adni Önnek, amelyre szüksége lehet. Öntsön betont a lyukakba, ügyelve arra, hogy jól tömődjön. Ügyeljen arra, hogy a betonfelület lejtős legyen az oszlopoktól kifelé, hogy elősegítse a víz elvezetését. Hagyja az oszlopokat betonba kötni legalább 48 órán keresztül. Szükség esetén rögzítse.

Napvitorla Telepítés

 • Szükség szerint csatlakoztassa a rögzítő tartozékokat a rögzítési pontokhoz. Győződjön meg arról, hogy minden csatlakozás a vitorla közepe felé néz, és szorosan rögzítve van. Ellenőrizze újra, hogy minden rögzítési pont szilárd legyen.

Feszítés

 • A kiválasztott rögzítési tartozékokkal kezdje meg az árnyékoló vitorla sarkainak rögzítését a rögzítési pontokhoz. Csatlakoztassa az összes pontot, szükség esetén egy racsnis feszítőszerszám segítségével, hogy megnövelje az áttételt. Hagyja abba a feszítést, ha az napvitorla merev, alig gyűrödt vagy nincs ránc. VIGYÁZAT: Ne feszítse túl. Időnként feszítse meg újra, ha szükséges.

Napvitorla felszerelése

Figyelem

 • Ezeket a napvitorlákat úgy tervezték, hogy UV védelmet és kényelmet biztosítson a háztartásokban. Az napvitorla helyzetének kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy minden rögzítési pont szerkezetileg szilárd legyen, és a rögzítések szorosan rögzítve legyenek. Rendszeresen ellenőrizze. Bizonyos vegyi anyagoknak való kitettség, pl. a klór, a szövet idő előtti tönkremeneteléhez vezethet.
 • Ne használjon nyílt lángot az anyag közelében. Ne használja a grillezőt az árnyékoló alatt.

Napvitorla kezelési útmutató

 • A napvitorlá(ka)t enyhe tisztítószer és víz oldatával bármikor meg lehet tisztítani. Vigye fel az oldatot szivaccsal vagy nagyon puha rongyal. Hagyja állni az oldatot az anyagon 10 percig, majd alaposan öblítse le vízzel a kerti slaggal.
 • NE tegye az anyagot a mosógépbe, ruhaszárítóba, és NE dörzsölje merev kefével, súrolókoronggal vagy dörzsölő tisztítószerrel.

Tekintse meg napvitorla ajánlatunkat: