Online vásárlási kisokos

Mi történik ha nem veszem át a megrendelt csomagot?

Mi történik ha nem veszem át a megrendelt csomagot?

Sokan szeretnek otthonról, a fotelből online vásárolni. Sok kényelemmel jár, mert amíg Mi vásárlók otthon ülünk, és kattintgatunk, helyettünk sokkal több ember dolgozik, mint gondolnánk. Ezért vannak az online boltok kitalálva, így jár jól a vevő, és az eladó is. Ezért dolgoznak az online áruházak, és a futárszolgálatok, hogy a vásárló kényelmesen hozzájusson azon termékekhez, amik neki megtetszenek.

Ez mind szép, és jó mindaddig míg mind a két fél tartja magát a szerződésben foglaltakhoz. A vevőnek tudnia kell, hogy amikor kitölti az űrlapot, és a megrendelés gombra kattint, létrejön egy szerződés közte, és az eladó között. Az eladó vállalja, hogy a megrendelt termék(ek)et kiküldi a megrendelőnek, a vásárló pedig vállalja, hogy azt át is veszi fizetési módtól függetlenül.

Sajnos a gyakorlat nem ezt mutatja. Sok megrendelő sportot űz a rendelésekből (többször, több oldalon rendelve meg a termékeket tőlünk), és amikor kiküldjük, mindenféle indokkal utasítják vissza a kiküldött termékeket: nem mi rendeltük, otthon sem voltunk, véletlenül rendeltem, véletlenül maradt a kosárban, véletlenül kifizettem…, nem gondolva arra, hogy mekkora vesztességet okoz ezzel a cégnek, és mennyi ember dolgozott azon, hogy a őt kiszolgálja.

A megrendelőnek jogában áll elállni a szerződéstől, megrendeléstől, de ezt a cég felé jelezni kell, ha nem teszi meg, és nem veszi át a megrendelt árut, szerződésszegést követ el!

Cégünk az Általános Szerződési Feltételek-ben leírja:

  • Szolgáltató felhívja a Felhasználók figyelmét, hogy amennyiben a Felhasználó nem veszi át a szerződésszerűen teljesített megrendelt termék(ek)et (fizetési módtól függetlenül) szerződésszegést követ el, pontosan a Ptk. 6:156. § (1) bekezdése szerint késedelembe esik.
  • Ez azt jelenti, hogy Szolgáltató a megbízás nélküli ügyvitel szabályai alapján – amennyiben nem jelzi a Fogyasztó az elállási szándékát (és nem tesz nyilatkozatot, hogy át kívánja-e venni a megrendelt terméke(ke)t) – a termék(ek)hez kapcsolódó tárolás szokásos költségét és a szállítási költséget (ha van az utánvét díját) (oda-vissza) is érvényesíti a Felhasználókkal szemben.
  • Felhívja Szolgáltató a Felhasználók figyelmét, hogy az így keletkezett jogi igényeink érvényesítése érdekében igénybe veszi ügyvédjei segítségét, így a szerződésszegésből keletkező egyéb (jogi) költségek (akár a fizetési meghagyásos eljárás díjai) megfizetése is a Felhasználót terheli.

Mi történik ha nem veszem át a megrendelt csomagot?

Végszó:

Ha a megrendelt terméket Ön, mint megrendelő, nem veszi át, cégünk a kiszállítási-, visszaszállítási- és eljárási költséget ki fogja számlázni Önnek!